Uutiset

Osingot tuovat elämään ylellisyyttä

20.10.2017

Osingot tuovat elämään ylellisyyttä

”Omat vanhempani aloittivat osakesäästämisen 1990-luvun puolivälissä ja minunkin tuli seurattua kursseja isän kanssa. Vuoden 2008 talousromahduksen jälkimainingeissa päätin sitten ryhtyä turvaamaan omia eläkepäiviäni.

Lue lisää »

Tulevan viikon talouskalenterissa mm. EKP:n korkokokous

20.10.2017

Tulevalla viikolla talouskalenterissa on vuorossa keskuspankkien supertorstai, jolloin niin EKP:lta kuin Ruotsin ja Norjan keskuspankilta saadaan korkopäätös. Lisäksi Helsingin pörssin tuloskausi (linkki tuloskalenteriin) jatkuu vilkkaana.

Lue lisää »

Metsolta Q3-raportti, tilaukset vahvassa kasvussa

20.10.2017

Metso kertoi perjantaiaamuna sen kolmannen kvartaalin kehityksestä. Yhtiön oikaistu EBITA-tulos oli heinä-syyskuussa 43,0 miljoonaa euroa, kun analyytikoiden konsensusennuste oli 80,0 miljoonaa. Metson EBITA-tulosta rasitti kuitenkin 33,3 miljoonan euron tilauskannassa olevien kaivosprojektien kulukirjaus,

Lue lisää »

Ajatuksia aloittelevalle sijoittajalle

19.10.2017

1 Palkka ei tarkoita samaa kuin säästöt. Nettovarallisuuutesi (eli varat – velat) on tärkeämpi kuin paljonko saat palkkaa.

2 Säästäminen on aluksi tärkeämpää kuin sijoittaminen.

Lue lisää »

Marcus Wallenberg: Enjoy the music while it lasts

19.10.2017

Ruotsalaiseen Wallenbergien teollisuussukuun kuuluva Marcus Wallenberg puhui torstaina 19.10. Helsingin Pörssitalossa Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan hengessä.

Suvun varallisuutta hallinnoiva Knut ja Alice Wallenbergin säätiö on perustettu vuonna 1917 eli samana vuonna kuin Suomi itsenäistyi.

Lue lisää »

Sijoittaja: Vältä vahvoja osinkoyhtiöitä korkotason noustessa

19.10.2017

Passiivisisista sijoitusratkaisuista tunnetuksi tullut Vanguard julkaisi toukokuussa tutkimuksen osinkoteemaan perustuvista sijoitusstrategioista. 

Osinkoteema on kasvattanut suosiotaan sijoitusstrategiana viime vuosina. Syitä tähän ovat erityisesti joukkolainojen alhainen tuottotaso nollakorkoympäristössä sekä toisaalta osinkoteeman muita osakkeita parempi historiallinen tuotto-riski-suhde.

Lue lisää »

Miesten sijoituskäyttäytyminen johtaa naisia useammin osakkeiden hintakupliin

17.10.2017

Eri tutkimusten mukaan miehet ottavat keskimäärin naisia enemmän riskiä sijoituspäätöksissään. Tutkijat Nadler, Jiao, Johnson, Alexander ja Zak analysoivat huhtikuussa valmistuneessa tutkimuksessa: ” The Bull of Wall Street: Experimental Analysis of Testosterone and Asset Trading”,

Lue lisää »

Investors Houselle noin 25,2 % omistusosuus Orava Asuntorahastosta

16.10.2017

Investors House kertoi maanantaina, että alustavan arvion mukaan yli 1800 Oravan osakkeenomistajaa hyväksyi Investors Housen tekemän vaihtotarjouksen. Investors House kokonaisosuus Oravasta kasvaa näin ollen 25,2 prosenttiin.

Lue lisää »

Helsingin pörssin tuloskausi polkaistaan käyntiin tiistaina

13.10.2017

Ensi viikon tiistaina alkaa Helsingin pörssin kolmannen kvartaalin tuloskausi.

Lataa tulevan viikon talouskalenteri alta.

Talouskalenteri viikko 42

Henri Huovinen,

Lue lisää »

Kiinan kauppataseen luvut julki, erityisesti tuonnin luvut olivat vahvoja

13.10.2017

Perjantaiyönä Suomen aikaan saatiin Kiinasta tuoreita kauppataseen lukemia. Kiinan vienti kasvoi syyskuussa 8,1 % vuositasolla, ennusteen oltua 8,8 %. Tuonti sitä vastoin ylitti odotukset ja kasvoi peräti 18,7 % vuodessa,

Lue lisää »

1 2 3 81