Uutiset

Osakesäästötili kannustaa sijoittamaan, ja lisää aktiivisuutta paljastaa tuore tutkimus

14.9.2018

Osakesäästäjien tekemän tuoreen kyselytutkimuksen mukaan suurin osa vastaajista kokee osakesäästötilin kannustavan ihmisiä aloittamaan sijoittamisen ja myös sijoittamaan enemmän. Yllättävää oli, että kaupankäyntiaktiivisuus lisääntyy noin 60% vastaajista,

Lue lisää »

Kyberisku rampauttaisi rahoitusjärjestelmän

12.9.2018

Jos Suomen merkittävät tietoliikenneyhteydet menisivät poikki, maksuliikenne ja arvopaperimarkkinat seisahtuisivat. Tämän estämiseksi on ehdotettu, että rahoitusalan toimijoiden pitäisi ylläpitää keskeisiä tietojärjestelmiä ja -varantoja Suomessa.

Viime huhtikuussa sammutusjärjestelmä laukesi Nasdaq Nordicin konesalissa Tukholmassa.

Lue lisää »

Ruotsin vaalien jännitysnäytelmä

11.9.2018

Ruotsin vaalitulosta on kuvailtu myös parlamentaarisena sirkuksena ja jännitysnäytelmä on pitänyt paitsi Ruotsalaisia niin myös naapurimaita varpaillaan. Myös globaalisti yleistynyt populistinen retoriikka on ollut suosittu ilmiö Ruotsissa ja se näkyi muun muassa ruotsidemokraattien kannatuksen kasvuna.

Lue lisää »

Investors House kääntää Oravassa muutakin kuin nimen

10.9.2018

Orava Asuntorahastosta tuli Ovaro Kiinteistösijoitus. Hallituksen puheenjohtaja Petri Roininen sanoo nimenmuutoksen kuvaavan käänneyhtiötä.

Vuosi sitten Oravan suurimmaksi omistajaksi noin neljänneksen osuudella tullut Investors House muokkaa reit-rahastosta kiinteistösijoitusyhtiön.

Lue lisää »

Kuuntele Ylen podcast: Osakesäästötilillä kansankapitalismi nousuun?

5.9.2018

Ylen Pörssipäivän jaksossa “Osakesäästötilillä kansankapitalismi nousuun?” puhutaan uudesta osakesäästötilistä.

Keskustelemassa Osakesäästäjien puheenjohtaja Timo Rothovius, SDP:n eduskuntaryhmän veropoliittinen asiantuntija Lauri Finér sekä kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki.

Lue lisää »

Säästyykö EU Kiinan kohtalolta?

31.8.2018

Yhdysvaltojen Presidentti Donald Trump on ollut lausunnoissaan jyrkkä suhteessa siihen, miten Yhdysvaltoja kohdellaan muiden maiden ja jopa WTO:n taholta. Trumpin mukaan yhdysvaltalaiset yhtiöt joutuvat painimaan epätasapainossa olevan kilpailuasetelman kanssa,

Lue lisää »

Jasmin Hamid: Tärkeintä on nauttia kesästä

19.7.2018

Kesähelteellä moni sijoittaja jättää myös salkkunsa hetkeksi lomalle. Kysyimme syksyllä pidettävän SijoitusSummitin haastattelijana toimivan Jasmin Hamidin lomasuunnitelmista.

Minkälainen kulunut alkuvuosi ja kevät on ollut sinulle sijoittajana?

Lue lisää »

Sijoitusneuvonta kaipaa remonttia

19.6.2018

Sijoituspalvelut 2018

Aloittelevat sijoittajat tarvitsevat enemmän tukea. Kysyntää olisi myös puolueettomalle sijoitusneuvonnalle.

Teksti: Helena Ranta-aho

Mitkä ovat sijoitusneuvonnan merkittävimmät puutteet?

Lue lisää »

Osakesäästötili käyttöön, osingot mukaan, siirtymäaika nykyisten omistusten siirrolle, ei euromääräisiä rajoituksia

18.6.2018

Osakesäästäjät esittää, että Suomessa otetaan 1.1.2019 käyttöön osake-/sijoitussäästötili, jossa on myös osingot mukana, että kotitalouksille annetaan vuoden siirtymäaika siirtää nykyiset osakesijoitukset uudelle tilille ilman välittömiä verovaikutuksia,

Lue lisää »

Osakesäästäjät korostaa sijoitusrahastojen läpinäkyvyyttä

14.6.2018

Valtiovarainministeriöllä on menossa säädöshanke, jolla vahvistetaan rahamarkkinarahastoja koskevat yhdenmukaistetut säännöt rahamarkkinarahastoille sallituista rahoitusinstrumenteista, niiden sijoitussalkusta ja varojen arvostamisesta sekä raportointivaatimuksista. Tavoitteena on parantaa rahamarkkinarahastojen kestokykyä,

Lue lisää »

1 2 3 94