Uutiset

Sijoitus Invest 2018 -messut ensi viikolla Helsingissä

14.11.2018

Osakesäästäjät ja Nuoret Osakesäästäjät ovat myös mukana ensi viikolla Helsingin Messukeskuksessa järjestettävillä Sijoitus Invest 2018 messuilla. Sijoitus Invest on sekä aktiivisille sijoittajille ja sijoitusalan ammattilaisille,

Lue lisää »

Vieraskynä – Sijoittaminen voi hyödyttää myös ennen taloudellista riippumattomuutta

31.10.2018

Sijoittaminen on nyt in! Suomalaiset ovat aina vain enemmän kiinnostuneita sijoittamisesta. Osakkeista puhutaan myös enemmän kuin koskaan ennen. Sijoitusblogeja luetaan aktiivisella otteella etsien sieltä mielenkiintoisia pohdintoja tai jopa sijoitusideoita omaan salkkuun.

Lue lisää »

Mandatum tavoittelee yksityissijoittajia uudella kaupankäyntialustallaan

26.10.2018

Mandatum lähtee tavoittelemaan suomalaisia yksityissijoittajia uudella kaupankäyntialustalla, joka lanseerataan ensi vuoden alussa. Suomalaiset ovat perinteisesti säilöneet rahojaan pankkitileille ja nyt Mandatum pyrkii edistämään kansankapitalismia luomalla kolmiportaisen matalankynnyksen alustan Mandatum Traderin.

Lue lisää »

Kuukauden osake / Kone Oyj

25.10.2018

Kuukauden osakkeessa esittelemme jonkin mielenkiintoisen, ajatuksia herättävän osakkeen. Osake saattaa olla esittelyhetkellä joko hyvä tai huono sijoituskohde eikä esittelyssä anneta sijoitussuosituksia. Nämä päätökset jätetään lukijalle.

Lue lisää »

Arvopaperikeskus sulkee ilmaistilipalvelun

25.10.2018

Suomen Arvopaperikeskus Euroclear Finland Oy kertoo 25.10.2018 julkaistussa tiedotteessaan sulkevansa Asiakastilipalvelut, jossa sijoittajat ovat vuodesta 1992 saakka voineet maksutta säilyttää osakkeita. Laki on aiemmin velvoittanut osakeyhtiöitä maksamaan palvelun kustannukset osakkeenomistajiensa puolesta,

Lue lisää »

Sijoita yhden maapallon taktiikalla

10.10.2018

Vastuullisesta sijoittamisesta on tullut jo trendi. Tämä näkyy suurten sijoittajien kuten Black Rockin toiminnassa, yhtiöiden vastuullisuusraporteissa ja viestinnässä, sekä palveluntarjoajien ja pankkien rahastotuotteissa sekä green bondeissa.

Lue lisää »

Näin Osakesäästötili toimii!

8.10.2018

Hallituksen päätöksen mukaisesti osakesäästötili otetaan Suomessa käyttöön vuonna 2020. Käytännössä osakesäästötili toimii niin, että kuka tahansa yksityishenkilö voi avata tilin valitsemassaan pankissa tai välittäjällä, joka tarjoaa palvelua.

Lue lisää »

Vieraskynä, Tavoitteena taloudellinen riippumattomuus – Jesse Viljanen

8.10.2018

Vanhempi laboratorioinsinööri, bloggaaja, sijoittaja ja taloudellisen riippumattomuuden tavoittelija. Näillä sanoilla voisin itseäni lyhyesti kuvailla. Olen 27-vuotias kemiantekniikan insinööri Turusta ja työskentelen tällä hetkellä lääketeollisuudessa esimies- ja asiantuntijatehtävissä.

Lue lisää »

Ahtiumin (ent. Talvivaaran Kaivososakeyhtiö Oyj) konkurssi henkilöverotuksessa

4.10.2018

Jäsenemme ovat kyselleet menettelyä Ahtiumin konkurssissa ja onko osakkeiden tappio vähennettävissä vuoden 2018 verotuksessa.

Verohallinto on tiedottanut maaliskuussa 2018 asiasta seuraavaa. Uutta tiedotetta jossa todettaisiin arvonmenetyksen lopullisuus ei Verohallinto ole vielä antanut.

Lue lisää »

Vieraskynä, Oma strategia – Ilkka Parviainen

25.9.2018

Tein vajaan 32 vuoden työuran finanssialalla enimmäkseen pankkien ohjaus-, valvonta- ja riskienhallintatehtävissä, olen rakentanut ns. riskienhallinnan puolustuslinjoja ja se on ollut leimalista myös omassa sijoitusstrategiassa ja antanut hyvät eväät oman salkun riskienhallintaan ja puolustamiseen.

Lue lisää »

1 2 3 95