Intohimosta miljoonaluokan kasvuyhtiöksi

29.5.2018

Kuvassa Huhtanen Capital Oy:n toimitusjohtaja Juha-Matti Huhtanen

Huhtanen Capital Oy

Juha-Matti Huhtanen, 34-vuotias

Toimitusjohtaja, perustaja Huhtanen Capital Oy

Asuu Helsingin ydinkeskustassa (synt. Ilmajoki)

Perheeseen kuuluu 16kk poika ja vaimo

Juha-Matti on entinen huippu-urheilija, yrittäjä, toimitusjohtaja ja ennen kaikkea isä. Hän hoitaa 2013 perustamaansa kiinteistösijoitusyhtiötä intohimolla ja huolella, sekä vaalii ja arvostaa sen työntekijöitä. Juha-Matti on silminnähden liikuttunut siitä matkasta, jonka hän on kulkenut tähän pisteeseen yksin sekä yhdessä muiden kanssa. Kylmäpäisenä perustettu yritys on kasvanut taseeltaan 41 miljoonaan euroon vain muutamassa vuodessa, ja edessä on vielä paljon.

 

”Kasvuyrittäjyyttä ei ole, jos siinä ei itse kasva mukana.”

Kun 23-vuotias Huhtanen opiskeli ensin fysiikkaa Jyväskylässä ja myöhemmin kauppatieteitä, hän osti ensimmäinen asuntonsa, josta hän vuokrasi toista huonetta opiskelutoverille. Vuokratulot tulivat tässä tutuksi ja samalla myös kiinnostus kiinteistömarkkinaan heräsi. Huhtanen kasvoi yrittäjäperheessä, jossa työnteon kulttuuri oli läsnä aamusta iltaan, joten kaikkensa antaminen oli tuttua. Lisäksi hän oli nuorena monitaituri urheilija ja voitti muun muassa suunnistuksessa nuorten SM ja MM mitaleita. Juha-Matti kuvaileekin työtä eräänlaisena kilpaurheilumaisena ponnistuksena. –”Olen tottunut ’kaikki tai ei mitään’ mentaliteettiin”.


Arvomaailma koki uudistuksen pojan syntymän jälkeen

Juha-Matti liikuttuu, kun kertoo esikoispoikansa syntymästä ja kuvailee sitä mahtavimmaksi asiaksi. Samalla intohimolla hän puhuu yrityksestään ja sen monista kasvunvaiheista sekä suunnitelmarikkaasta tulevaisuudesta. Juha-Matti aloitti työt Sampo Pankissa (nykyinen Danske Bank Suomi) 2008, jolloin ammattimainen huippu-urheilu sai jäädä harrastukseksi. Kilpailuhenkinen nuorukainen halusi haastaa itseään uudella tavalla ja myös raha motivoi päätöksenteossa. Huhtanen vietti urastaan myös vuosia Luxembourgissa, jossa asuntosijoittaminen aktivoitui entisestään. Vuodet etenivät vauhdilla, sillä Juha-Matti keskittyi täysin työelämään, eikä perhettäkään vielä ollut.

Vuonna 2014 Juha-Matti Huhtanen päätti ryhtyä täysipäiväiseksi yrittäjäksi ja korostaa, ettei kokemusta tai tietämystä kaikista yrittäjyyden yksityiskohdista ollut vielä kertynyt. ”Ei kannata liikaa miettiä tai ei saavuta ikinä unelmiaan”. Yritys haki rahoitusta sieltä mistä sitä oli saatavilla, sillä pankkilainoitus ei ollut tällöin mahdollista. Voimakas tavoitteellisuus ajoi Huhtanen Capitalia ja sen toimitusjohtajaa kasvuun ja vuonna 2015 todellinen kasvu toteutui räjähdysmäisesti. Yrityksen strategiana oli korkea kassavirta, eli mahdollisimman korkea vuokratuotto.

Kuvassa vasem. toimitusjohtaja Juha-Matti Huhtanen, oik. talousjohtaja Christer Schoultz


Usko kasvuyhtiöön sai myös nykyisen talousjohtajan vaihtamaan työtehtävää  

Juha-Matilla on vahva visio yrityksen tulevaisuudesta. 2017 vuoden aikana hän keskittyi tulevaan kasvuun, ja kiinnitti myös silloisen pankkiiriliikkeen toimitusjohtaja Christer Schoultzin  huomion. ”Hyvän yritysjohtajuuden lähtökohta on kyky delegoida” kertoo Juha-Matti, vaikka pienimmistäkin työtehtävistä luopuminen on ollut haastavaa. Toimitusjohtaja on kasvanut yrityksensä mukana ja osaa nykyään arvostaa ja kuunnella kokeneiden neuvonantajien viisauksia. Nykyisin Huhtanen Capitalin talousjohtajana työskentelevä Christer Schoultz kertoo, että päätös työpaikanvaihdosta vei alle kaksi tuntia. Pitkään globaalin taustan, johtajuuden ja kokemuksen kasvattama intuitio, sekä yhtenevä arvomaailma tekivät päätöksestä helpon. Intuitio kasvuyhtiöstä oli voimakas, ja myös taloudelliset kasvuluvut tukivat tätä. Vuoden 2017 loppuvuoden rekrytointien ja kasvun myötä yrityksen tase on tuplaantunut ja noin kymmenen hengen työyhteisö puhaltaa yhteen hiileen.

 

Listautumistavoite 2020

Yhtiö on jo käytännössä valmis listautumiseen, sillä tarvittava ”roadmap” on tehty. Halu kasvaa ja varmistaa taustaoperaatioiden toiminta kuitenkin saa vielä yhtiön odottamaan. Selkeä suunnitelma ja tahtotila on olemassa, ja lisäksi kasvu on ollut niin huimaa, ettei syytä toisin uskomiseen ole. Huhtanen Capital hakee nyt kolmannessa annissa (05.06.2018 alkaen) rahoitusta uusien kohdeportfolioiden ostamiseen. Kasvuyhtiö tuo sijoittajalle hajautusmahdollisuuden ja potentiaalin myös vakaata omistaja-arvoa synnyttävään kokonaisuuteen.

 

Johtamisen filosofia: 

1)       Nöyryys -kuuntele oikeita tahoja, kerää ympärillesi menestyksen huoltojoukot

2)       Oppiminen -opi joka päivä uutta, kaikkeen ei tarvitse olla vastausta saman tien. Ota oppi virheistä. Kasvuyrittäjänä joko kasvat yhtiön mukana tai yhtiö ei kasva.

3)       Focus -älä mieti liikaa eilistä, se meni jo, keskity tähän päivään ja tee siitä erinomainen.

Elämän arvot:

1)       Terveys: -ilman terveyttä ei ole mitään, ymmärrä tämä ajoissa. Työpäivä ei voi olla 24/7. Varsinkin yrityksen alkuvuosina, kuormitus on raju.

2)       Perhe: -arvosta perhettäsi ja oikeita ystäviäsi, näytä se heille! Muut eivät auta kun nouset jokaisesta vastoinkäymisestä vahvempana.

3)       Työ: -löydä intohimosi, tee kaikkesi sen eteen ja jatka seuraavana päivänä.

4)       Harrastukset: -Pura ajatukset lenkkipolulla, nollaa oikealla tavalla.

5)       Oikeudenmukaisuus: -kohtele muita ihmisiä kuten haluaisit itseäsi kohdeltavan. Uskalla tarvittaessa myöntää olleesi väärässä ja pyydä anteeksi. Negatiiviset tunteet eivät vie sinua eteenpäin, unohda ne.