Osakesijoittamisen peruskurssi

Haluatko sijoittaa osakkeisiin? Ilmoittaudu mukaan oppimaan!

Jos rahastosijoittaminen on kuin valmis soittolista, voit sijoittamalla suoriin osakkeisiin rakentaa juuri sellaisen soittolistan kuin itse haluat! Suomesta löytyy noin 180 eri pörssiyhtiötä, Ruotsista yli 1.000 ja maailmanlaajuisesti yli 40.000. Valinnanvaraa on!

Sijoittamalla suoriin osakkeisiin pääset mukaan erittäin mielenkiintoiseen maailmaan, jossa tapahtuu vaikka mitä! Yhtiöt sulautuvat toisiinsa, tai jakautuvat useampaan yhtiöön. Jonkun yhtiön kurssi liitää, kun jokin toinen yhtiö tekee täydellisen mahalaskun.  Joskus pörssiyhtiö tarvitsee jopa omisatjilta rahaa johonkin investointiin ja järjestää osakeannin. Me omistajat päätämme, haluammeko olla mukana rahoittamassa tätä investointia! Aina on jotain pientä säpinää, ja osakkeenomistajana olet aina tervetullut yhtiökokoukseen!

Kun tilikausi on tullut päätökseen, on aika jakaa osa yhtiön tekemästä voitosta meille omistajille osinkoina! Osingonmaksupäivä on todellakin sijoittajan palkkapäivä! Tämän lisäksi voit tehdä tuottoa myös kaupankäynnillä. Strategioita on moneksi, jokaiselle jotakin!

Onko osakesijoittaminen vaikeata?

Näin voisi luulla, mutta ei osakesijoittaminen ole sen vaikempi oppia kuin mikään muukaan harrastus. Aina voi oppia lisää. Voit verrata osakesijoittamista autolla ajamiseen. Kuinka paljon teknistä osaamista tulee loppujen lopuksi olla ajakseen autolla? Sama pätee sijoittamiseen, perusasiat on syytä hallita mutta aina voi hifistellä. Koskaan ei kuitenkaan tule valmista, osakesijoittaja on aina matkalla, joten itse matkastakin tulee muistaa nauttia!

Toki, ei osakesijoittaminenkaan ole aina ruusulla tanssimista. On nousu- ja laskusuhdanteita. Ottamalla perusasiat haltuun, ja olemalla mahdollisimman objektiivinen ja sopivan kärsivällinen tulet todennäköisesti pärjäämään varsin hyvin. Yli 90% kaikista 10-vuoden sijoitusjaksoista ovat tähän mennessä päättyneet plussalle, vaikka historia ei olekaan tae tulevasta.

What’s in it for me?

Osakesijoittamisen peruskurssilla opit juuri ne tärkeimmät perusasiat, joiden kaikkein osakesijoittajien tulisi hallita. Käydään läpi keskeisimmät peruskäsitteet osakekannasta osakeantiin. Tulet oppimaan miten käytännössä käyt osakkeilla kauppaa ja miten varmistat, että toimeksiannot menevät läpi. Mutta pörsseissä tapahtuu paljon muutakin mielenkiitoista! Siitä enemmän kurssilla!

Opit tuntemaan mitä keskeisimmät avaintunnusluvut tarkoittavat ja mistä nämä löytyvät. Tämän lisäksi opit myös riskienhallinnan keskeisimmät työvälineet. Kirsikkana kakun päälle Sinulle annetaan myös kullanarvoiset vinkit salkun objektiiviseen seurantaan; -Tämä pieni asia joka tuottaa jopa kokeneille osakesijoittajille ongelmia toisinaan...

Tämä kurssi on erittäin käytännönläheinen ja avaa osakesijoittamisen maailman varsin havainnollisella tavalla.

Koulutuksen sisältö

- osakesijoittamisen käsitteet
- miten toimitaan osakeanneissa
- osingot ja arvonnousu
- kaupankäynti, tarjoustasot
- toimeksiannon tekeminen, eri toimeksiantotyyppejä
- toimeksiantojen toteutuminen, marssijärjestys
- kurkistus algoritmeihin, lyhyeksi myyntiin yms. kauppaan vaikuttaviin seikkoihin
- mitä tulos- ja taselaskelmat kertovat pääpiirteittäin
- keskeisiä tunnuslukuja P/E, P/B, osinkotuotto, oman pääoman tuotto, velkaantumisaste, omavaraisuusaste
- osakkeiden ominaisriski ja markkinariski
- hajautus ja salkun rakentaminen
- miten salkkua tulisi seurata
- osakesäästötili ja tämän rooli osakesijoittamisessa
- mistä tietoa

Ohjelma on jaettu neljään luentoon, josta jokaisen pituus on noin 1h 30min. Jokainen osallistuja saa laadukkaat pdf-opetusmateriaalit (n 125 sivua) sekä osakesäästäjän sijoitussuunnitelmapohjan.

Luento 1:          Millaista on sijoittaa suoriin osakkeisiin, ja mitä tulee tietää osakkeista?
Luento 2:          Miten pörsseissä käydään kauppaa, ja mitä tapahtuu pörsseissä?
Luento 3:          Miten yhtiöitä hinnoitellaan? Tunnuslukuanalyysi
Luento 4:          Miten hallitaan osakesalkkua ja salkun riskejä? Mistä tietoa?

Kohderyhmä

Tämä kurssi sopii ihan kaikille. Eduksi toki on, jos osallistuja tuntee jo ennestään sijoittamisen keskeisimmät termit. Esim. sijoittamisen peruskurssi on mainio täydennys tälle kurssille.

Hinta

Tämän koulutuksen hinta vain 39€!! 

Siis vain 39€ koko päivän reaaliaikaisesta kurssista? Miten se on mahdollista? Koska meidän mielestämme vaurastuminen kuuluu kaikille! Pääset vapaasti esittämään kouluttajalle kysymyksiä, kursseihin ei oteta liian paljon osallistujia edes, haluamme säilyttää mahdollisuuden vuorovaikutukseen! Olemme puolueeton, riippumaton ja aatteellinen toimija. Tämä on meidän tapamme edistää kansankapitalismia!

Jokaisesta tilaisuudesta tehdään toukokuuhun 2021 asti vapaasti katsottava tallenne! Näin voit myös opiskella omassa tahdissa niin halutessasi!

Tämän kurssin osallistumismaksun voi verotuksessa lisätä pääomatulojen hankkimiskuluihin.

Osakesäästäjien koulutukset ovat kaikille avoimia, ei tarvitse olla jäsen. Toki jäsenenä saat aina enemmän...

Ilmoittaudu mukaan alla!

Lohja 28.10.2020 - 18.11.2020 täynnä!
Pori 16.9.2020 - 7.10.2020 Kurssi päättynyt
Uusikaupunki 14.9.2020 - 5.10.2020 Kurssi päättynyt
Tikkurila 12.4.2021 - 3.5.2021 tulossa
 
Live webinaareja / Suomen Osakesäästäjät
Lauantaiwebinaari 1
Svenne Holmström
19.9.2020
klo 10:00 - 17:00
Palaute: Loistava koulutus, Svenne hyvä luennoimaan. Osaa asiansa todellakin 👍 Tulen osallistumaan syksyn muihinkin koulutuksiin. Kiitos!
4 x iltawebinaaria
Svenne Holmström
14.10.2020 - 4.11.2020
klo 18:30-20:00
Kurssi käynnissä
Lauantaiwebinaari 2
Svenne Holmström
17.10.2020
klo 10:00 - 17:00
Palaute: Kiitos hyvin suunniteltusta ja pidetystä valmennuksesta!! Aivan huikea veto yhdeltä ihmiseltä! Arvostan panostasi!
Lördagswebinar på svenska
Svenne Holmström
7.11.2020
kl 10:00 - 17:00
Anmäl
4 x iltawebinaaria
Svenne Holmström
11.11.2020 - 2.12.2020
klo 18:00 - 19:30
Ilmoittaudu
Lauantaiwebinaari 3
Svenne Holmström
28.11.2020
klo 10:00-17:00
Ilmoittaudu

Tärkeä tiedote!

Jos maksutapahtuma jostain syystä keskeytyy, jää ilmoittautuminen roikkumaan toistaiseksi. Jotta voisit ilmoittautua koulutukseen on meidän ensin poistettava keskeneräinen ilmoittautuminen manuaalisesti. Ole tällöin suoraan Svenne Holmströmille yhteydessä jos näin tapahtuu. svenne.holmstrom ( a ) osakeliitto.fi / 044-7669568

Kansalaisopistot, jotka ovat kiinnostuneita järjestämään sijoittamisen perus- ja jatkokurssia sekä osakesäästämisen peruskurssia, voivat olla suoraan yhteydessä koulutusvastaavamme Svenne Holmströmille

Takaisin