Kolme korjausta osakesäästötiliin

27.11.2018

Vihdoin näköpiirissä on positiivinen muutos osakesäästäjän verotukseen. Osakesäästäjän verotus on tällä vuosituhannella kiristynyt askel kerrallaan. Alkusysäyksen antoi yhtiöveron hyvitysjärjestelmästä luopuminen. Sen jälkeen pääomatuloveroprosenttia on vielä korotettu ja pörssiosinkojen veronalaista osuutta nostettu.

Lue lisää »

FINE patistaa pankkeja kehittämään senioreiden palveluja

16.11.2018

FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvonta on huolissaan senioreiden pankkipalveluista. Selvitys ikäihmisten pankkipalveluista osoittaa, etteivät kehittyneetkään digitaaliset palvelut aina kohtaa käyttäjää.

– Vaikka pankit tarjoavatkin neuvontaa eri kanavissa,

Lue lisää »

Laatu ennen kaikkea

9.11.2018

”On huomattavasti parempi ostaa erinomainen yhtiö kohtuullisella hinnalla kuin kohtuullinen yhtiö erinomaisella hinnalla.” Oheinen Warren Buffettin kuolematon kommentti on yksi hänen tärkeimmistä sijoittajaviisauksistaan. Pitkällä aikavälillä on selvää,

Lue lisää »

Sijoittajanaisten sparraaja

8.11.2018

Sammon listautuminen ja 782 markan sijoitus sysäsivät Marja-Leena Haapasen uuden harrastuksen pariin 80-luvun lopulla. Vuosikymmeniä myöhemmin uutuudenviehätys on vaihtunut elämäntavaksi, jonka missiona on kannustaa naiset sijoittamisen pariin.

Lue lisää »

Salkunhoitaja Saksassa

1.11.2018

Osakesijoittajan tavoite on teoriassa yksinkertainen: pitää ymmärtää, mihin maailma on menossa, minkälaisia tarpeita ihmisillä ja yrityksillä on ja mitkä yritykset pystyvät ratkaisemaan näitä tarpeita. Jos sijoittaja löytää vastauksen näihin kysymyksiin,

Lue lisää »