Ilmoittautuminen Lukiolaisten sijoittajakouluun ensi lukuvuodelle alkaa

Lukiolaisten sijoittajakoulua on pilotoitu kuluneen lukuvuoden aikana kuuden lukion voimin. Palautteet ovat olleet hyviä. Lukiot voivatkin nyt ilmoittautua mukaan Lukiolaisten sijoittajakouluun lukuvuodelle 2021–2022.

 

Nuoret ovat kokeneet kurssin hyödylliseksi

Sijoittajakoulukokeiluun parhaillaan osallistuvat 150 nuorta kertovat yleisimmäksi syyksi kurssille osallistumiseen innostuksen ja kiinnostuksen sijoittamista kohtaan. Nuorille tehdyssä kyselyssä hieman yli 60 prosenttia kertoo jo alkaneensa sijoittamaan, eli on avannut arvo-osuustilin tai osakesäästötilin.  Opiskelijoiden tyytyväisyys kurssiin on 4,4/5 ja koettu hyöty 4,6/5. Kiitosta opiskelijoilta saavat selkeät oppimateriaalit ja luennot, sekä täysin uuden oppiminen.

Parasta on ollut se, että olen saanut tietoa asiasta, mistä en ole tiennyt ollenkaan ennen.

Ehdottomasti uusiin käsitteisiin tutustuminen ja tuntitehtävät, koska ne ovat auttaneet ymmärtämään asiat paremmin.

 

Alan parhaiden asiantuntijoiden kanssa tuotetut sisällöt

Lukiolaisten sijoittajakoulu on alun perin opettaja Timo Holmströmin kehittämä konsepti. Talous ja nuoret TAT lähti yhdessä Holmströmin kanssa kehittämään Lukiolaisten sijoittajakoulusta valtakunnallista mallia. Sisältöjä on tuotettu yhdessä alan parhaiden kumppanien kanssa. Osakesäästäjät on ollut mukana kehittämässä opetusmateriaaleja ja tarjoaa Viisas Raha -talouslehden kurssin osallistujille. Osakesäästäjien toimitusjohtaja Victor Snellman pitää kurssia erinomaisena tapana edistää kansankapitalismia.

– Meille on tärkeää, että kaikki nuoret saavat mahdollisuuden säästämisen aloittamiseen riippumatta siitä, ovatko heidän vanhempansa sijoittajia vai eivät. Lukiolaisten sijoittajakoulu on siten tärkeä avaus monisukupolvisen talousosaamisen ja varallisuuden kerryttämiseksi Suomeen, Snellman sanoo.

 

Opettaja, ilmoita oma lukiosi mukaan

Elokuusta 2021 alkaen kaikki halukkaat lukiot voivat alkaa tarjoamaan Lukiolaisten sijoittajakoulun opintojaksoa omassa lukiossaan. Kurssi kestää kaksi ja puoli vuotta eli koko lukion ajan. Se koostuu kuukausittaisista tapaamisista, joissa vastuuopettajan johdolla perehdytään sijoittamisen ja oman talouden hallinnan teemoihin. Opettajille tarjotaan valmiit tuntisuunnitelmat ja oppimateriaalit, sekä koulutusta sisältöjen opettamiseen. Lisäksi sijoittajakoululaiset saavat erilaisia etuja ja heille järjestetään erilaisia tapahtumia ja yritysvierailuja.

Viimeistään 24.3. mukaan ilmoittautuville lukioille ja opettajille on tarjolla Early Bird -etu. He saavat osallistua maksutta Osakesäästäjien Sijoittamisen perusteet -webinaariin (arvo 59€). Kyseessä on huhtikuun aikana toteutettava kuuden illan luentosarja, jossa käydään käytännön esimerkkien avulla läpi sijoittamista niin, että perusteet ovat varmasti hallussa.

Ilmoittaudu mukaan TÄÄLTÄ. Ilmoittautuminen ensi lukuvuodelle on auki 28.5. saakka.

 

Lisätietoja

Julia Kiljunen, Talous ja nuoret TAT
julia.kiljunen(at)tat.fi
0440758085

 

Lukiolaisten sijoittajakoulu pähkinänkuoressa

  • Opintojakson ideana on oppia taloudesta sijoittamisen kautta. Materiaalit perustuvat lukion opetussuunnitelman perusteisiin (LOPS2021).
  • Tapaamisten ohella lukiolaiset laativat itselleen säästämissuunnitelman, johon merkitään kuukausitulot, säästämistavoite ja säästöille soveliaita sijoituskohteita.
  • Lukiolaiset avaavat halutessaan omat arvo-osuustilit, ja harjoittelevat sijoittamista käytännössä. Opintojakso ei tarjoa sijoitusneuvoja.
  • Suunnitteilla on hyväntekeväisyyssalkkumalli, jolloin kaikki nuoret pääsevät kokeilemaan sijoittamista käytännössä, omista varoista riippumatta. Lukiokohtaisten hyväntekeväisyyssalkkujen sisältö rakennetaan ja sijoitetaan ryhmän kesken, ja mahdolliset tuotot lukio saa lahjoittaa valitsemalleen hyväntekeväisyyskohteelle.
  • Lukiolaisten sijoittajakoulun opiskelijat pääsevät hyötymään yhteistyökumppaneiden tarjoamista eduista. Kumppaneina toimivat Nordnet, Inderes ja Suomen Osakesäästäjät.
  • Sijoittajakoulun on kehittänyt historian ja yhteiskuntaopin opettaja Timo Holmström.