Tutkittua tietoa sijoittajalle

Haluamme, että päätöksiä tehdään tutkimuksen ja lukujen perusteella. Laadukas tieto ja data edistää suomalaisen sijoittajan asemaa yhteiskunnassa. Teemme jatkuvasti tutkimuksia joko itse tai yhteistyössä muiden kanssa. Autamme parhaamme mukaan lopputyön tekijöitä ja akateemista tutkimusta.

Sijoittajabarometri

Sijoittajabarometrin tarkoituksena on selvittää yksityissijoittajien sijoituskäyttäytymistä ja heidän näkemyksiään talouden ja sijoitusmarkkinoiden kehityksestä. Barometri toteutetaan kaksi kertaa vuodessa - keväisin ja syksyisin.

Lue lisää

Välittäjävertailu

Mitä mieltä sijoittajat ovat pankkien ja muiden arvopaperivälittäjien palveluista ja niiden laadusta? Kenellä osakevälittäjällä on tyytyväisimmät asiakkaat? Entäpä kuka on sijoittajien suosikki? Tuore välittäjävertailu julkaistu 19.8.2021.

Lue lisää

Mainetutkimus
Mainetutkimus paljastaa kuinka pörssiyhtiöiden maine, laatu ja riskitekijät vaikuttavat yhtiön arvoon. Vertailussa suomalaiset keskikokoiset- ja suuryhtiöt pörssissä. Mainetutkimus tehtiin viimeksi lokakuussa 2021.

Lue lisää

Varainhoitotutkimus

Tutkimuksessa selvitetään sijoituspalveluiden tarjoajien sijoitusneuvonta- ja varainhoitopalvelujen tasoa, vahvuuksia ja heikkouksia palveluita käyttävien sijoittajien kokemusten perusteella.

Yrittäjät Pörssin Porstuassa

Miten talouden asiantuntijoista koostuva tuomaristo sijoittajaisi listautuviin yhtiöihin 10 000 euroa? Entä miten yleisö sijoittaisi rahat?

Lue lisää

Opinnäytetyöt

Yksi tavoistamme vaikuttaa yhteiskunnassamme on auttaa ja tukea sijoitusaiheisten opinnäytetöiden tekijöitä.

Lue lisää

Jäsentutkimus

Palvellaksemme jäseniä paremmin haluamme ymmärtää, mitä jäsenemme toivovat. Tutkimuksella kartoitetaan jäsentemme kokemuksia, toiveita ja palautteita Osakesäästäjien toiminnasta, eduista ja palveluista.

Vastaa jäsentutkimukseen

Aiheeseen liittyvät uutiset