Välitystuomio: Ahlstrom-Munksjön lunastuksessa erityisiä syitä nostaa lunastushintaa

11.3.2022

Ahlstrom-Munksjön lunastuksessa välimiesoikeus on katsonut olleen erityisiä syitä, joiden vuoksi osakekohtainen lunastushinta nousi 21,55 euroon (korotus 3,71 euroa).

Ahlstrom-Munksjön lunastus oli vuonna 2021 laajasti esillä mediassa ja Osakesäästäjät kertoi antavansa oikeusapua jäsenilleen (tiedote ja tapaukseen liittyvät media-artikkelit).

Lunastusprosessissa on annettu erittäin hyvin ja perusteellisesti laadittu välitystuomio 1.3.2022.

Välitystuomion pääkohdat:

  • Ahlstrom-Munksjö Holding 3 Oy:llä (ent. Spa Holdings 3 Oy) on oikeus lunastaa yhtiön vähemmistöosakkeet itselleen (lunastus toteutettiin 23.6.2021, jolloin osakkeet siirtyivät lunastajalle)
  • Osakkeen lunastushinnaksi vahvistettiin 21,55 euroa osakkeelta (korotus 3,71 €/kpl eli 20,8 %)
  • Välimiesoikeus velvoitti maksamaan lunastushinnan kuukauden kuluessa siitä, kun välitystuomio on saanut lainvoiman (2.6.2022 jos välitystuomiosta ei valiteta eli se saa lainvoiman)
  • Valitusoikeus tuomiosta Helsingin käräjäoikeuteen 60 päivän sisällä tuomion rekisteröinnistä (eli 2.5.2022 mennessä)

Korkeampi lunastushinta koskee vain niitä osakkaita, joiden osakkeet lunastettiin lunastusmenettelyn kautta. Niiden osakkeiden osalta, kun vähemmistöosakas on hyväksynyt ostotarjouksen, jää korotettu vastike saamatta.

Välitystuomio on 237-sivuinen ja sisältää paljon sellaisia seikkoja, joihin tulemme Osakesäästäjissä kiinnittämään lainsäädäntötasolla huomiota. Tulemme näistä tiedottamaan myöhemmin erikseen.

Lisätietoja antaa Osakesäästäjien toimitusjohtaja Victor Snellman.

Kommentit

kommenttia