Analyytikko: Altian tasaisesta kassavirrasta hyvä osinko

28.6.2018

OPn osakeanalyytikko Niclas Catani sanoo Altian sopivan erityisesti vakautta ja osinkovirtaa arvostavalle sijoittajalle. Alkoholijuomien volyymikysyntä on jo vuosia ollut Pohjoismaissa laskusuunnassa, mutta premiumisaatio on pitänyt markkinat hienoisessa kasvussa.

Mitkä ovat yhtiön kasvunäkymät Pohjoismaissa ja viennissä?

Yhtiön liikevaihdon kasvutavoite, kaksi prosenttia vuodessa, kertoo odotettavissa olevasta tasosta. Pohjoismaissa kasvunäkymät ovat keskimäärin alle prosentin luokkaa viinikategorian näkymien ollessa suhteellisesti vahvimmat. Viennissä Altian kasvupotentiaali on moninkertainen, sillä sen absoluuttinen määrä ja osuus liikevaihdosta on tällä hetkellä marginaalinen ja globaalit vientimarkkinat moninkertaiset Pohjoismaihin ja Baltiaan verrattuna. Toisaalta markkinoiden maltillinen kasvuprofiili ja kireä kilpailutilanne suitsivat kasvunäkymiä.

Onko osakkeen arvostus kohdallaan?

Kun otimme osakkeen toukokuun loppupuolella seurantaan, kurssi oli ehtinyt kivuta maaliskuun listautumishinnasta 20 prosenttia yhdeksään euroon. Niin ollen suurin aliarvostus suhteessa relevanteimpiin verrokkeihin, Arcukseen ja Olviin, on kurottu umpeen, mutta näemme arvostuksessa edelleen jonkin verran nousupotentiaalia.

Juha Peltonen

Julkaistu Viisas Rahan numerossa 5/2018.

Kommentit

kommenttia