Autopaikasta vuokratuottoja

17.5.2018

Autopaikan voi saada ostettua muutamalla tonnilla. Sanna Spårman kertoo, että realistinen odotus vuokratuotosta on 7–12 prosenttia.

 

Pihalla, katoksessa tai hallissa olevia autopaikkoja on perinteisesti ostettu omaan käyttöön. Ne voivat kuitenkin toimia myös sijoituskohteena.

 

– Autopaikat sopivat aloittelijallekin, sillä aloituspääomaa ei tarvita valtavasti, varallisuusvalmentaja Sanna Spårman sanoo.

 

Myyjän voi olla vaikea määritellä autopaikan hintatasoa, ja joskus se saattaa kääntyä ostajan onneksi. Yksityishenkilö voi erehtyä myymään autopaikan varsin halvalla.

 

Myytäviä autopaikkoja voi etsiä Oikotieltä tai Tori.fi:stä sekä kauppojen ilmoitustaulujen myynti-ilmoituksista. Välittäjää käytetään harvoin.

 

– Uudiskohteissa autopaikat on usein kytketty asuntoon eli pitäisi ostaa molemmat. Kannattaa myös tarkistaa, onko kyseessä auto-, mopo- vai invapaikka.

 

Autopaikoista ei tarvitse järjestää näyttöjä, ja vuokrauksen hallinnointi on muutenkin helppoa.

 

– Avaimet ja sopimukset kulkevat postilla ja sähköpostilla, joten itse ei tarvitse asua omistamansa autopaikan lähellä.

 

Spårman suosittelee pyytämään asiantuntijan apua ensimmäisiä vuokrasopimuksia tehdessä. Esimerkiksi liittymällä Suomen Vuokranantajien jäseneksi saa neuvoja sopimuksen tekoon ja apua myöhemmin mahdollisissa ongelmatilanteissa.

 

– Jos tekee vuokrasopimuksen omin päin, siihen voi tulla vääriä ehtoja. Pitää esimerkiksi huomioida, että pihapaikkojen ja hallipaikkojen vuokraus noudattavat eri lakeja.

 

Veera Saloheimo

Viisas Raha 4/2018

Kommentit

kommenttia