Etteplanilta vahva vuosineljännes, liikevoitto ylitti ennusteen

10.8.2017

Etteplan kertoi torstaina kuluvan vuoden toisen kvartaalin kehityksestä. Yhtiön liikevaihto kasvoi viime vuoden vertailukauden 50,2 miljoonasta eurosta 54,3 miljoonaan. Etteplanin operatiivinen liikevoitto nousi vastaavasti 2,9 miljoonasta eurosta 4,7 miljoonaan, analyytikoiden ennusteen oltua 3,9 miljoonaa.

Etteplanin liiketoiminnan kehitykseen vaikuttaa erityisesti globaali kone- ja metalliteollisuuden kehitys. Yhtiö kertoi sen liiketoimintaympäristön kehittyvän tällä hetkellä hyvin kaikilla markkina-alueilla. Keski-Euroopan markkinatilanteen Etteplan odottaa säilyvän jatkossa ennallaan ja Ruotsin tilanteen jatkuvan positiivisena. Suomen markkinatilanne on parantunut viime aikoina ja hyvän vireen odotetaan jatkuvan.

Etteplanin toimitusjohtaja Juha Näkin mukaan vahva tuloskehitys on hyvän talouden vireen lisäksi yhtiön tehokkaasti hyödynnetyn palvelutarjonnan ja vahvan markkina-aseman ansiota. Yhtiön kannattavuuden parantumiseen vaikutti myönteisesti myös nykyisen srategian määrätietoinen toteuttaminen. Etteplanin liikevoitto ja kassavirta nousivatkin vuoden toisella vuosineljänneksellä ennätystasolle.

Etteplan piti ohjeistuksensa tulosraportin yhteydessä ennallaan. Yhtiö arvioi sen liikevaihdon ja liikevoiton kasvavan kuluvana vuonna selvästi viime vuoteen verrattuna.

Lue Etteplanin koko puolivuosikatsaus täältä.

 

Henri Huovinen, analyytikko OSKL

Kommentit

kommenttia