FIMin analyysissa riskisimmät Q3-tuloskauden yhtiöt

9.10.2017

Varainhoitotalo FIM asetteli Helsingin pörssin yhtiöt (pl. pankit) kahdelle eri akselille (ks. kuvaaja alla klikkaamalla) sen mukaan kuinka suuri riski yhtiöillä on pettymykseen kolmannen kvartaalin käyttökatteiden osalta. Kuvaajan pystyakseli kertoo, kuinka paljon markkinat odottavat yhtiöiden käyttökatteen (EBITDA) kasvavan vuodentakaisesta vertailukaudesta.

Vaaka-akselille yhtiöt ovat sitä vastoin asetettu sen mukaan, kuinka suuren osuuden markkinat odottavat yhtiöiden tekevän käyttökatetta vuoden kolmannella kvartaalilla koko vuoden käyttäkatteesta vähennettynä viime vuoden vastaavalla osuudella (ns. kausiluontoisuuden muutos). Ensimmäinen mittari kertoo näin ollen yhtiöiden kasvuvauhdin ja toinen vastaavasti kolmannen kvartaalin odotukset käyttökatteen suhteen.

Kovinta käyttökatteen kasvua sitä vastoin ennustetaan Baswaren, Rauten, Glastonin ja Solteqin lisäksi muun muassa Outotecille, Ahlstrom-Munksjolle, Etteplanille, Konecranesille ja YIT:lle. Keskimäärin käyttökatteen vuosikasvun odotetaan olevan 7,3 %. Yhtiöistä riskisimmät kolmannen kvartaalin odotuksien suhteen ovat Basware, Sanoma, Solteq, Glaston, SRV, Raute, Tokmanni ja Tikkurila.

Yhteenvetona aiemmin esitetyistä kahdesta mittarista FIM toteaa, että yhtiöistä yhdeksällä on kohonnut riski tuottaa pettymys sijoittajille. Ne ovat Basware, Solteq, Glaston, Raute, Ahlstrom-Munkjo, Etteplan, Restamax, SRV ja Konecranes.

 

Henri Huovinen, analyytikko OSKL

 

 

Kommentit

kommenttia