Herantis Pharmalta puolivuosikatsaus, yhtiön lääkekehityshankkeet etenevät suotuisasti

30.8.2017

Lääkekehitysyhtiö Herantis Pharma raportoi tiistaina puolivuosikatsauksen. Yhtiö ei tehnyt tammi-kesäkuussa yhtään likevaihtoa. Tilikauden tulos oli 2,0 miljoonaa euroa tappiolla, kun se vuotta aiemmin oli 2,6 miljoonaa miinuksella.

Alkuvuoden kohokohtia Herantiksella oli vaiheen 1 kliinisen Lymfactin-tutkimuksen eteneminen maaliskuussa ylimmälle annostasolle ja kesäkuussa viimeiseen potilaskohorttiin. Yhtiö kertoi kesäkuussa aloittaneensa vaiheen 2 kliinisen tutkimuksen suunnittelemisen. Toinen kohokohta katsauskaudella oli Ruotsin lääkeviranomaisen MPA:n maaliskuussa antama lupa Herantiksen ensimmäiselle kliiniselle tutkimukselle CDNF-tutkimusvalmisteella Parkinsonin taudin hoidossa. Suomen lääkeviranomainen Fimea antoi samalle tutkimukselle luvan kesäkuussa.

Herantis arvioi, että se ei tee kuluvana vuonna oleellista liikevaihtoa. Yhtiö investoi edelleen aktiivisiin lääkekehityshankkeisiinsa lymfaturvotuksen ja Parkinsonin taudin hoidossa. Rahoitustilanteen Herantis arvioi olevan vuoden lopussa positiivinen.

Herantiksen pitkän aikavälin tavoitteena on kasvattaa yhtiön liiketoimintaa merkittävästi tekemällä lääkeaihioilleen kaupallistamissopimuksia. Yhtiö jatkaa keskusteluja mahdollisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Euroopan Unionin myöntämän merkittävän apurahan ansiosta Herantis voi jatkaa lääkekehitystä entistä pidemmälle ennen yhteistyösopimusten solmimista, mikäli se on osakkeenomistajien näkökulmasta optimaalista.

Henri Huovinen, analyytikko OSKL

Kommentit

kommenttia