fbpx

Jasmin Hamid: Tärkeintä on nauttia kesästä

19.7.2018

Kesähelteellä moni sijoittaja jättää myös salkkunsa hetkeksi lomalle. Kysyimme syksyllä pidettävän SijoitusSummitin haastattelijana toimivan Jasmin Hamidin lomasuunnitelmista.

Minkälainen kulunut alkuvuosi ja kevät on ollut sinulle sijoittajana?

– Saan loppuvuodesta perheenlisäystä, ja lähestyvän vanhempainvapaan johdosta päätin säästää tänä vuonna enemmän tilille sijoitusten sijaan. Varaudun pieneneviin tuloihin, enkä halua joutua myymään sijoituksia mahdollisesti huonoon aikaan. Pari kertaa olen suunnitelmastani “repsahtanut”. Tämä tapahtui helmikuisen korjausliikkeen ja Nordnetin osinkokampanjan aikaan.

Miten olet valmistautunut kesään ja vaikuttaako kesä tai loma sijoittamiseesi?

– Kesä ei oikeastaan vaikuta sijoittamiseeni. Olen rakentanut portfolioni niin, ettei se vaadi jatkuvaa tarkkailua. Olen todella hyvä unohtamaan, ja käyn vilkaisemassa osakkeitani keskimäärin kerran kuukaudessa. Sijoitusasunnossani on hyvä vuokralainen ja homma rullaa itsestään. Yritän elää mahdollisimman leppoisasti ja vähästressisesti – tämä elämänfilosofiani kattaa myös sijoittamisen.

Miten ylläpidät sijoituksiasi kesällä?

– Suunnitelmissani ei ole käydä kauppaa tai lukea osavuosikatsauksia. Seuraan toki talousuutisointia siinä missä muutakin uutisointia. En ole mitenkään offline tai netin ulottumattomissa.

Mitä aiot tehdä kesällä ja tulevana syksynä?

– Kesän vietämme perinteisesti kesäpaikassamme Mikkelissä, Saimaan rannalla. Olen koukussa mustikkapiirakoiden leipomiseen ja vieroitusoireet ovat jo kovat. Kerran kesässä tavoitteena on myös bongata saimaannorppa. Osa lomastani menee lähestyvään SijoitusSummittiin valmistautumiseen. Vastaan haastatteluista, joten tutustun yhtiöihin ja niiden tilanteeseen sekä laadin käsikirjoitusta kysymyksineen.

Mitä vinkkejä sinulla on muille sijoittajille kesän ajaksi?

– Nauttikaa täysillä! Joillekin kesän kohokohta on päästää hetkeksi irti sijoitusjutuista. Toinen taas nauttii, kun vihdoin on aikaa ahmia alan kirjallisuutta ja käydä aktiivista keskustelua somessa ja keskustelupalstoilla. Molemmat ovat hyviä vaihtoehtoja. Tärkeintä on, että itse nauttii ja ettei stressaa.

Suomen suurimpaan, kokonaan verkossa pidettävään ja täysin maksuttomaan sijoitustapahtumaan voi jo nyt rekisteröityä osoitteessa www.sijoitussummit.fi.

Kommentit

kommenttia