Julkilausuma 9.10.2010 Hallintoneuvostot lakkautettava

11.11.2010

Osakesäästäjien Keskusliitto on pitänyt liittovaltuuston kokouksen viime viikonloppuna Helsingissä. Liittovaltuusto kiinnitti erityistä huomiota hallintoneuvostojen rooliin yrityksen osakkeenomistajan näkökulmasta. Liitto pitää hallintoneuvostoja turhina ja jopa haitallisina osakkeenomistajan kannalta. Osakeyhtiölaki lähtee yhdenvertaisuusperiaatteesta eli kellään osakkeenomistajalla ei saa olla etuoikeutta muiden osakkeenomistajien kustannuksella. Tämä koskee myös valtiota. Liitto tekee ensi kevään yhtiökokouksissa esitykset hallintoneuvostojen lakkauttamisesta niissä yhtiöissä, joissa sellainen vielä on. Liiton esityksestä lakkautettiin viime keväänä Rautaruukin hallintoneuvosto ja Finnairin hallintoneuvosto lakkautettiin jo aiemmin.

Lisätiedot: Osakesäästäjien Keskusliiton puheenjohtaja, professori Timo Rothovius puh.040-8672909.