Kotipizza Group ja Cleantech Invest nosteessa tiistaina yhtiöuutisten siivittämänä

7.3.2017

Kotipizza Group (linkki yhtiösivulle) kertoi tiistaina konsernin myynnin kasvaneen helmikuussa 17,5 % vuositasolla. Kotipizzan vertailukelpoinen myynti (same-store sales) kohosi vastaavasti vertailukaudesta 18,3 %. Rahamääräisesti helmikuun myynti oli 7,31 miljoonaa euroa. Kotipizza on onnistunut verkkokauppansa kehittämisessä erinomaisesti, sillä verkon kautta tapahtunut myynti kasvoi vertailukaudesta peräti 48,9 % ja oli helmikuussa 636 000 euroa. Yhtiön osake on tiistaina aamupäivällä (klo 11.35) plussalla noin 3,1 %.

Toinen tiistaipäivän pörssinousijoista on ollut Cleantech Invest (+6,07 % klo 11.52), jonka salkkuyhtiö Enersize on solminut kiinalaisen BOE Display Technologyn kanssa sopimuksen, joka kattaa Enersizen paineilman kulutuksen mittaus- ja energiatehokkuusjärjestelmän yhteen BOE:n tuotantolaitokseen Pekingissä. Kyseessä on Enersizelle toinen hanke BOE:n kanssa yhteistyössä paikallisen Jointeam Internationalin kanssa. Tuotantolaitoksen säästöpotentiaali on yhteensä vuositasolla yli 3 miljonaa euroa. Enersize saa osuuden tuotantolaitoksen vuosittaisista säästöistä palkkiona.

Lääkintäteknologiayhtiö Nexstim (linkki yhtiösivulle) kertoi tiistaina rekrytoineensa ensimmäiset henkilöt aivohalvauksen jälkeistä kuntoutusta käsittelevän vaiheen III lisätutkimukseen, josta käytetään nimitystä E-FIT. Nexstimin tavoitteena on saada aivohalvauspotilaiden hoitoon tarkoitettu NBT®-järjestelmä käyttöön myös Yhdysvalloissa. Euroopassa järjestelmällä on CE-hyväksyntä.

Henri Huovinen / OSKL

Kommentit

kommenttia