Martelan liikevoitto ja -tulos jäivät vertailukaudesta, ohjeistus ennallaan

28.4.2017

Työ- ja oppimisympäristöjä toteuttava ja suunnitteleva Martela julkisti perjantaina vuoden ensimmäisen neljänneksen lukemat. Yhtiön liikevaihto laski tammi-maaliskuussa vertailukauden 27,8 miljoonasta eurosta 24,8 miljoonaan euroon. Martelan liiketulos heikkeni vastaavasti -0,1 miljoonasta eurosta -0,6 miljoonaan euroon. Yhtiö piti osavuosikatsauksen  yhteydessä ohjeituksensa ennallaan. Martela arvioi, että sen kuluvan vuoden liikevaihto ja liiketulos ovat samalla tasolla kuin viime vuonna. Vuonna 2016 yhtiö teki 129,1 miljoonan euron liikevaihdolla 6,9 miljoonan euron liiketuloksen.

Martelan liikevaihdon ja liiketuloksen lasku vertailukauteen verrattuna johtui projektien ajoittumisesta, yhtiön omien myyntitoimintojen luopumisesta Puolassa ja Venäjällä sekä osittain myös Martelan uuden tietojärjestelmän käyttöönoton aiheuttamista toiminnallisista haasteista. Toimialan markkinatilanteeseen ei vuoden ensimmäisellä kvartaalilla tullut olennaisia muutoksia. Martelan tuotteiden ja palveluiden kysyntään vaikuttavat erityisesti yleinen talouskehitys sekä yritysten ja julkisen sektorin tarve tehostaa tilojensa käyttöä ja uudistaa työympäristöään aikaisempaa toimivammaksi johtamisen välineeksi.

Martelan osake on perjantaina (klo 11.49) vertailukauteen verrattuna vaisun liikevaihdon ja liiketuloksen vuoksi 3,8 % miinuksella.

Henri Huovinen, analyytikko OSKL

Kommentit

kommenttia