YIT:ltä Q1-raportti, segmenteistä Asuminen Suomi ja CEE:n kehitys erittäin vahvaa

27.4.2017

Rakennusalan yhtiö YIT (linkki yhtiösivulle) kertoi torstaina vuoden ensimmäisestä vuosineljänneksestä. Yhtiön liikevaihto (toimialaraportointi, POC) kasvoi tammi-maaliskuussa vertailukauden 362,4 miljoonasta eurosta 479,2 euroon (toimialaraportointi, POC), analyytikoiden konsensusennusteen oltua 412 miljoonaa euroa. Myös YIT:n oikaistu liikevoitto kasvoi ja oli katsauskaudella 16,7 miljoonaa euroa (12,1 milj. € vuotta aiemmin). Analyytikot odottivat keskimäärin 16 miljoonan euron oikaistua liikevoittoa.

YIT piti osavuosikatsauksensa yhteydessä ohjeistuksensa (toimialaraportointi, POC) ennallaan. Yhtiö arvioi sen liikevaihdon kasvavan kuluvana vuonna 0-10 % ja oikaistun liikevoiton olevan 90-105 miljoonaa euroa (toteutunut 79,9 milj. € vuonna 2016).

YIT:n liiketoimintasegmenteistä erityisesti Asuminen Suomi ja CEE kunnostautui vahvalla kehityksellä, mikä johtui hyvästä kuluttaja-asuntomyynnistä. Sitä vastoin Venäjän markkina oli edelleenkin vaisu, mikä on vastaavasti seurausta maan reaalipalkkojen hitaasta kasvusta ja korkeasta korkotasosta. YIT:n toimitila- ja infra-liiketoiminnan kehitys oli katsauskaudella vahvaa. Segmentin liikevaihto kasvoi erityisesti Tripla kauppakeskushankkeen myötä.

YIT:n osake on kallistunut torstaina (klo 11.37) hyvien lukujen myötä 7,7 % ja noteerataan 7,145 eurossa.

Henri Huovinen, analyytikko OSKL

 

Kommentit

kommenttia