2016: Helsingin osakesäästäjät kevätretkellä Tampereella

31.5.2016

Helsingin osakesäästäjien tämänkeväinen retki suuntautui 27.5. Tampereelle. Bussimatkalle osallistui yli 40 jäsentä. Kohteena oli historiallinen ja upeaksi saneerattu Näsinlinna. Näsinlinnan alkuperäinen nimi on Milavida ja se valmistui v. 1898. Rakennuttaja oli Finlaysonin puuvillatehtaan omistajasukuun kuulunut Peter von Nottbeck.

Näsinlinnassa osallistujat kuulivat kolme mielenkiintoista ja korkeatasoista esitystä. United Bankersin Erkko Uusitalo esitteli UB Amerikka –rahastoa, United Bankersin Aki Kostiander esitelmöi REIT –rahastoista ja lopuksi osakesäästäjien Tomi Salo luotasi markkinoiden tilaa talousdatan ja graafien pohjalta. Esitysten jälkeen nautittiin yhteinen lounas.

Lounaan jälkeen siirryttiin bussilla Tampereen uusimpaan maamerkkiin Hotelli Torniin ja siellä 25. kerrokseen Moro –baariin, jossa ihailtiin upeita näkymiä, niin kaupunkia, Pyhä- kuin Näsijärveäkin. Tämän jälkeen lähdettiin kotimatkalle sulattelemaan päivän antia. Matkanjohtajina toimivat HOS:n Jari Paulin ja Jouni Kinnunen.

 

Teksti: Jouni Kinnunen

Kuva: Jari Paulin