Toimintakertomus 2011

Hallitus
Lintu Totti puheenjohtaja
Salo Tomi varapuheenjohtaja
Pelkkikangas Kalervo sihteeri
Inkinen Tea jäsen
Pöllä Hannele jäsen
Kajander Börje jäsen
Järvinen Jorma jäsen
Koivistoinen Timo jäsen

Nordin Jarl, toiminnanjohtaja

Tilintarkastajat
Tuomas Talvioja
Pekka Hassinen
Mailis Mattila varatilintarkastaja
Terttu Lång varatilintarkastaja

Toiminta
Vuosi 2011 oli yhdistyksen 31. toimintavuosi. Pörssikurssit laskivat paitsi vuoden lopussa kun hyvä nousu alkoi. Nähtäväksi jää, onko kysymyksessä pitempiaikainen nousu vai rekyyli ylöspäin. Metalliteollisuus oli vahvana kun taas perinteinen teollisuutemme – metsäteollisuus kehittyi heikommin. Volatiliteetti markkinoilla oli kohtalaisen suuri ja kehitys ilmeisesti jatkuu. Yhdistyksen vuosi jatkui perinteiseen tapaan. Järjestettiin yritysvierailuja, koulutusta, sijoitusiltoja. Seminaareja jatkettiin ja vuorossa oli metalliseminaari Hämeenlinnassa, Rautaruukilla. Samalla tutustuttiin Hämeen linnaan ja lounas syötiin Suomen vanhimmassa ravintolassa. Seminaareista on ollut hyvää palautetta ja voidaan jatkaa niillä. Ulkomaan-matka tehtiin Pietariin. Kerhoillat ovat edelleen kiinnostaneet jäseniä. Itse kaupankäynnissä tuntuvat mielenkiinto raaka-aineisiin, valuuttoihin ja erilaisiin johdannaistyyppisiin vaihtoehtoihin kasvaa.

Yhdistyksellä on ollut kuusi toimikuntaa. Matkailutoimikunta: Hannele Pöllä, Tea Inkinen ja Timo Koivistoinen. Koulutustoimikunta: Jarl Nordin, Kalervo Pelkkikangas ja Tea Inkinen. Jäsenhankinta- ja nuorisotoimikunta: Tea Inkinen ja Hannele Pöllä. Messutoimikunta: Jarl Nordin, Tomi Salo, Tea Inkinen ja Hannele Pöllä. Työvaliokunta: Totti Lintu, Tomi Salo, Börje Kajander, Kalervo Pelkkikangas ja Jarl Nordin. Stipenditoimikunta: Totti Lintu, Tomi Salo ja Jorma Järvinen.

Kevätkokous pidettiin 13.4. Sampo-pankin tiloissa. Isäntänä toimi sijoitusjohtaja Susanna Miekk-oja. Kokouksessa käsiteltiin yhdistyksen sääntöjen 14 §:ssä mainitut asiat. Syyskokous pidettiin 28.11. Malmilla Sosiaali- ja terveysalan oppilaitoksessa. Kokouksen järjesti yhdistys itse. Esityksen Buy and Hold- ideasta piti Sven-Eric Holmström. Kokouksessa käsiteltiin yhdistyksen sääntöjen 14 §:ssä mainitut asiat. Hallitus piti vuoden aikana 9 kokousta.

Toimintavuoden aikana vierailtiin 13 yrityksessä yhteensä 12 kertaa. Yritykset olivat: Aktia, Rautaruukki, Dividend House, UPM Kymmene, Wärtsilä, Orion, Panostaja ja Takoma, Marimekko, Stora Enso ja Lassila &Tikanoja. Vierailua kohden on ollut keskimäärin 50–60 osanottajaa joten yhteensä mainituissa yrityksissä on käynyt n 600 vierasta. Suomen Pörssisäätiö piti Helsingissä 5 pörssi-iltaa ja Espoossa 1 ilta, 16.3., 28.3., 1.11., 14.11. (Espoo), 21.11. ja 30.11. Kävijämäärä tilaisuutta kohden on kasvanut vuosi vuodelta, josta voi päätellä että  osakesijoittaminen säästämismuotona on lisääntynyt. Suomen Pörssisäätiö jatkaa iltojen kanssa ja ohjelma uusitaan. Minä Sijoittajana- kurssi pidettiin syksyllä, Malmilla, yhteensä 12 iltaa, ja keväällä toisto eli myös 12 iltaa. Luennoitsijat olivat pankeista ja pankkiiriliikkeistä. Kerhoiltoja pidettiin 3 kertaa. Kerhoisäntänä on toiminut Jorma Järvinen.