Toimintakertomus 2013

HELSINGIN OSAKESÄÄSTÄJÄT RY:N TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2013

Vuosi 2013 oli yhdistyksen 33. toimintavuosi. Osakeliiton ja samalla myös yhdistyksemme jäsenmäärä lähti voimakkaaseen kasvuun loppuvuonna 2013. Se johtui jäsenmaksun huomattavasta alentamisesta ja Liiton loppuvuonna järjestämästä puhelinmyyntikampanjasta. Myös se, että pörssikurssit nousivat Helsingissä viime vuonna 27 %, lienee osaltaan kasvattanut jäsenmäärää.

Yhdistys järjesti yritysvierailuja, yhtiöesittelyjä ja muita sijoittamiseen liittyviä tilaisuuksia sekä koulutusta.

YHDISTYKSEN HALLINTO JA EDUSTAJAT
Hallitus vuonna 2013 Totti Lintu puheenjohtaja Börje Kajander varapuheenjohtaja Kalervo Pelkkikangas jäsen, sihteeri Tea Inkinen jäsen Jorma Järvinen jäsen Sonja Kelloniemi jäsen Hannele Pöllä jäsen Tomi Salo jäsen
Toimintavuotena hallituksen jäsenmäärä oli 8 henkilöä, kuten edellisvuonna.
Toimihenkilöt
Jarl Nordin, toiminnanjohtaja 31.12.2013 saakka, 1.2.2014 alkaen Toni Onatsu Kalervo Pelkkikangas, yhdistyksen sihteeri

Jäsenyysasioita ovat hoitaneet liiton toimistossa Satu Kuusi 30.4.13 saakka, sen jälkeen Toni Onatsu.

Toiminnantarkastajat:
Tuomas Talvioja ja Pekka Hassinen

Varatoiminnantarkastajat:
Mailis Mattila ja Terttu Lång

Toimikunnat:

Matkailutoimikunta: Hannele Pöllä, Tea Inkinen, Sonja Kelloniemi Koulutustoimikunta: Jarl Nordin, Kalervo Pelkkikangas, Sonja Kelloniemi Jäsenhankinta- ja nuorisotoimikunta: Tea Inkinen, Hannele Pöllä Työvaliokunta: Totti Lintu, Tomi Salo, Börje Kajander, Kalervo Pelkkikangas, Jarl Nordin Stipenditoimikunta: Totti Lintu, Tomi Salo, Jorma Järvinen, Hannele Pöllä

Kunniajäsenet:
Kunniapuheenjohtaja Pauli Kurki

Yhdistyksen edustajat Liiton toimielimissä: Liittovaltuusto: Pekka Hassinen, Antti Kaakkola, Börje Kajander, Sonja Kelloniemi, Raili Leiviskä, Totti Lintu ja Hannele Pöllä. Liittohallitus: Jarl Waltonen ja Tomi Salo

YHDISTYKSEN TOIMINTA
Ansiomerkit Osakesäästäjien Keskusliitto ei ole vuoden aikana jakanut ansiomerkkejä Helsingin Osakesäästäjien jäsenille.

Sääntömääräiset kokoukset Kevätkokous pidettiin 17.4.2013 Rake-salissa Helsingissä. Paikalla oli 59 yhdistyksen jäsentä. Kokouksessa käsiteltiin yhdistyksen sääntöjen 14 §:ssä mainitut kevätkokoukselle kuuluvat asiat. Syyskokous pidettiin 21.11.2013 Keskon tiloissa Helsingissä. Paikalla oli 73 yhdistyksen jäsentä. Kokouksessa käsiteltiin yhdistyksen sääntöjen 14 §:ssä mainitut syyskokoukselle kuuluvat asiat. Hallituksen varsinaisiksi jäseniksi valittiin seuraavat henkilöt: Puheenjohtajaksi Hannele Pöllä ja jäseniksi Tea Inkinen, Börje Kajander, Jouni Kinnunen, Toni Onatsu, Kalervo Pelkkikangas, Sanna Räsänen ja Tomi Salo. Varsinaisiksi toiminnantarkastajiksi vuodelle 2014 valittiin Tuomas Talvioja ja Jarl Nordin. Varatoiminnantarkastajiksi valittiin Sonja Kelloniemi ja Terttu Lång.

Hallituksen kokoukset
Hallitus on pitänyt vuoden aikana yhdeksän kokousta.

Yritysvierailut
Toimintavuoden aikana oli yrityskäyntejä tai muita tapahtumia seuraavasti: 15.1. Taidesijoitusilta 14.3. Panostaja 20.3. Ramirent 17.4. Seligson & Co. (kevätkokouksen yhteydessä) 16.5. SIP Nordic 21.5. Alma Media 17.9. Rahapäivä 2.10. Orava Asuntorahasto 30.10. Innofactor ja Oral hammaslääkärit 14.11. Danske Bank 21.11. Kesko (syyskokouksen yhteydessä) 28.11. Etteplan ja Taaleritehdas

Kutsutilaisuudet Suomen Pörssisäätiö on pitänyt pörssi-iltoja Helsingissä, Tampereella, Turussa, Oulussa ja Espoossa. Kutsut näihin tilaisuuksiin ovat olleet nähtävinä Liiton ylläpitämillä yhdistyksen kotisivuilla.

Messut Vero 2013: 13.–14.03. Marina Congress Center Sijoitus/Invest 2013: 13.–14.11. Wanha Satama Näytteilleasettajana oli Osakesäästäjien Keskusliitto. Helsingin Osakesäästäjät hoitivat avustavat toimenpiteet.

Koulutus
Minä Sijoittajana -kurssi järjestettiin sekä keväällä että syksyllä Helsingin työväenopiston tiloissa. Ne käsittivät 12 iltaa. Luennoitsijat olivat pankkien ja pankkiiriliikkeiden edustajia sekä yksityishenkilöitä.

Kerhoillat
Sijoituskerhon tapaamisia ei järjestetty vuonna 2013, mutta ne aloitetaan uudelleen vuonna 2014.

Matkatoiminta
Yhdistys ei järjestänyt ulkomaanmatkoja vuonna 2013. Sen sijaan Liitto järjesti ulkomaanmatkoja.

Stipendit
Yhdistys jakoi toukokuussa kaksi 500 euron stipendiä opiskelijoille, joiden lopputyö liittyy sijoittamiseen.

Kauppalehti
Lehti on tullut jäsenetuna yhdistyksen varsinaisille jäsenille perjantaina ja lisämaksulla viitenä päivänä viikossa.

Muut julkaisut
Osakesäästäjien oma lehti ”Viisas Raha” ilmestyi kerran kuussa. Lehti on vakiinnuttanut asemansa sijoittajien ammattilehtenä.

JÄSENISTÖ
Yhdistyksellä oli 31.12.2013 maksaneita jäseniä yhteensä 3.364 ja yksi kunniajäsen. Jäsenmäärän lisäys oli 657.

Jäsenmaksu
Yhdistys on keskitetyssä jäsenmaksuperinnässä. Jäsenmaksu oli kuluneena vuotena 69,50 euroa varsinaiselta jäseneltä (loppuvuosi 48 euroa). Jäsenmaksu jaetaan Kauppalehden, Osakesäästäjien Keskusliiton ja paikallisyhdistyksen kesken. Yhdistyksen osuus jäsenmaksusta oli kahdeksan euroa.

TALOUS
Yhdistyksen taloudellinen tilanne on ollut hyvä. Vuoden 2013 tilinpäätöksen osoittama ylijäämä oli 8.805,19 euroa.

KOTISIVU JA SÄHKÖPOSTI
Yhdistyksellä on oma kotisivu liiton kotisivun yhteydessä. Osoite on www.osakeliitto.fi/helsingin osakesaastajat.

Yhdistyksen sähköpostiosoitteet:
Yhdistyksen sihteeri: kalervo.pelkkikangas@gmail.com Toiminnanjohtaja: toni.onatsu@gmail.com Jäsenyyttä koskevia asioita hoitaa Liiton toimisto. Sen sähköpostiosoite on: toimisto@osakeliitto.fi.

TULEVAISUUDEN NÄKYMÄT
Syksyllä 2012 Liiton toimitusjohtajaksi valittu Antti Lahtinen oli aktiivisesti esillä eri foorumeilla ja mediassa. Liiton toiminta vilkastui ja sekä toimitusjohtaja että Liiton puheenjohtaja Timo Rothovius ovat saaneet runsaasti näkyvyyttä osakesäästäjien edunvalvonnassa. Liiton ja samalla myös Helsingin Osakesäästäjät ry:n jäsenmäärä onkin nyt voimakkaassa kasvussa.

Yhdistyksen tavoitteena vuonna 2014 on järjestää entistä enemmän jäsentilaisuuksia (yritysvierailuja, yhtiöesittelyjä, sijoitusiltoja ja seminaareja) ja koulutusta. Myös uusia toimintamuotoja kehitetään.