Toimintakertomus 2007

Hallitus
Antti Jylhä puheenjohtaja
Urpo Nurmela varapuheenjohtaja
Kaisa Kervinen sihteeri
Lauri Törrö rahastonhoitaja
Lasse Linden jäsenasiainhoitaja
Pekka Lahtinen jäsen
Antti Keränen jäsen
Erkki Nykänen jäsen
Sakari Jussila jäsen
Juha-Pekka Kallunki jäsen

Tilintarkastajat
Antero Kassinen
Ella Palovaara
Pirkko Ropanen varatilintarkastaja
Aulis Natri varatilintarkastaja

Toiminta
Yhdistyksellä oli 23 toimintavuosi. Kulunut vuosi oli vaihteleva pörssivuosi. USA:ssa tapahtunut kiinteistöjen hintojen lasku ja pankkien luottotappiot vaikuttivat laskevasti osakekursseihin. Yhdistyksellä oli 655 varsinaista jäsentä ja 16 perheenjäsentä. Edellisenä vuonna oli 562 varsinaista ja 15 perheenjäsentä. Lisäystä vuonna 2007 oli 93 + 1 jäsentä.

Hallitus kokoontui 2 kertaa: helmikuun 14. Ravintola Oskarinkellarissa ja lokakuun 11. Ravintola Katrillissa. Osakesäästäjien liittohallituksessa ja muissa tilaisuuksissa oli Antti Jylhä. Liittovaltuuston kokouksessa olivat Erkki Nykänen ja Sakari Jussila. Technpolis Oy vietti 25-vuotis juhlia Oulun yliopistolla 19.4., jossa pj. Antti Jylhä edusti yhdistystä kutsuttuna.

Sääntömääräinen kevätkokous pidettiin 1.3. Electrobit Groupilla, osanottajia oli 22 jäsentä. Isäntänä toimi talousjohtaja Seppo Laine. Sääntömääräinen syyskokous pidettiin 27.11. uudessa Säästöpankki Aktiassa, Hallituskatu 22. Pankin esitteli pankinjohtaja Kari Paloniemi. Kokoukseen osallistui 37 jäsentä.

Yhdistyksen jäsenet osallistuivat aktiivisesti tilaisuuksiin, joita oli yhteensä 14.
Sijoituskoulu pidettiin yhteistyössä Oulun OP:n kanssa 10.5. Hotelli Lasaretissa. Joonas Hämäläinen OMX:tä kertoi warranteista ja ETF-sijoitustoiminnasta. Mukana 50 jäsentä.
Sijoituskerhossa Oulun OP:ssä 19.11. Sijoitusjohtaja Camilla Sågbom esitteli Rautaruukkia sekä Osakesäästäjien toiminnanjohtaja Tomi Salo piti loistavan esitelmän omasta osakekauppatavastaan. Osanottajia oli 60 jäsentä ja kiinnostusta olisi ollut enemmänkin, mutta tila ei riittänyt.
Pörssi-illat: Pörssisäätiön ja Kauppakamarin tilaisuus Oulun Musiikkikeskuksessa oli 29.3, esittelyssä Tekla, Sanoma WSOY, Comptel ja Cramo ja 22.11. pörssillan esittelyssä olivat Sampo, Kesko, Suomen Terveystalo ja Beltton.
Suomen Terveystalon listautumistilaisuus oli 21.3. ja Asunto-Saton listautumistilaisuus oli 15.11. Saton listaus epäonnistui, koska pörssikurssit alkoivat tulla alaspäin.
FIM:n Roadshow oli Lasaretissa 7.2, osallistujia jopa 200. Handelsbankenin tilaisuus Ravintola Hilikussa oli 15.2. Nordean tilaisuudet olivat 1.2. ja 23.4. OP:n tilaisuus pidettiin Lasaretissa 26.2., jossa OKO ja Technopolis esittäytyivät. OP:n tilaisuus Oulun Musiikikeskuksessa oli 19.9. Glitnirin Roadshow oli Lasaretissa 3.12. ja Säästöpankki Optian tilaisuus pidettiin Scandik hotellissa 3.12.

Ensimmäinen ulkomaan yritysvierailu yhdistyksen historiassa tehtiin Viron Kuressaareen Incap Oy:lle 26.–29.4., missä meille esiteltiin tehtaan toimintaa. Incap Oy tarjosi illallisen ja yöpymisen Ruutli kylpylässä. Isäntinä toimivat tekninen johtaja Rein Pihl ja asiakassuhdejohtaja Hannele Pöllä. Matkalla tutustuttiin myös Kaalin kraateriin ja ajoimme tullessa Pärnun kautta Tallinnaan. Matka tehtiin yöjunilla, laivalla, lautalla ja bussilla. Osallistujia oli 40 jäsentä.