Toimintakertomus 2007

Yleistä
Vuosi oli yhdistyksen 22. toimintavuosivuosi. Kausi oli ennätyksellisen vilkas sekä tapahtumien lukumäärän, että osanottajien määrän perusteella.

Sijoituskerho kokoontui tammikuussa, jonka jälkeen säännöllinen kokoustoiminta muutettiin tapahtuvaksi jäseniltojen nimellä. Tarkoitus oli saada kaikki jäsenet kokemaan tilaisuudet omikseen ja lisätä täten osanottovilkkautta.

Jäsenistö
Yhdistyksellä oli vuoden lopussa 317 jäsentä, edellisen vuoden lopussa 274. Nordnet Pankin ja Osakesäästäjien yhteistyösopimuksen alettua edellisen vuoden lopussa saatiin tämän tuloksena uusia jäseniä noin 30.

Kokoukset
Yleisiä kokouksia pidettiin sääntömääräiset kevät- ja syyskokous. Kevätkokous pidettiin Mandatum pankin tiloissa hallituksemme jäsenen Riitta Litmasen emännöimänä 21.3.. Mandatum Yksityispankki järjesti ohjelmaa kokouksen lopuksi. Syyskokous oli Microteknian tiloissa Junttan Oy:n isännöimänä 10.10.. Toimitusjohtaja Tommi Lindbom esitteli Pilomac-konsernin toimintaa ja lopuksi tehtiin tehdaskierros Junttan Oy:n tehtaassa. Hallitus kokoontui neljä kertaa.

Muut tilaisuudet

• Jäsenilta Kuopion klubilla 14.2., hallituksemme jäsen Heikki Korhonen kertoi sijoitustoiminnastaan, 11 osanottajaa
• Yritysesittely ja sijoitusilta 20.2. YIT:n toimitiloissa. Petra Thóren esitteli YIT:n ja Helsingin Osakesäästäjien puheenjohtaja Tomi Salo kertoi näkemyksiään sijoittamisesta, osanottajia 40 henkilöä
• Avoin luentotilaisuus ”Sijoita tulevaisuuteesi” 27.2 Microteknian auditoriossa. Tilaisuus järjestettiin aloitteestamme yhteistyössä Kuopion kauppakamarin, Kuopion yliopiston Kauppatieteiden laitoksen sekä Pörssisäätiön kanssa. Esiintyjinä oli professori Jyrki Niskanen, salkunhoitaja Markku Kaloniemi sekä toimitusjohtaja Sirkka-Liisa Roine. Tilaisuudessa oli viiden kansanedustajaehdokkaan paneelikeskustelu osakesäästäjän verotuksesta. Osanottajia 120 henkilöä
• Jäsenilta 14.3 Handelsbankenin vieraana, kuultiin sijoituskatsaus ja saatiin tietoa warrantti-sijoituksista, osanottajia 25 henkilöä
• Jäsenilta 11.4. Kuopion Osuuspankin vieraana. Hallituksemme jäsen Heikki Törrö kertoi pankin edustajana sijoitusnäkymistä ja esitteli Op:n mallisalkun. Osanottajia 30 henkilöä
• Yritysvierailu 26.4. Tulikivi Oyj:n Heinäveden tehtaalle. Mukana oli Iisalmen Seudun ja Keski-Savon Osakesäästäjiä. Osanottajia 30 henkilöä.
• Jäsenilta 9.5. Nordea Pankin vieraana, kuultiin sijoitusjohtaja Timo Kuokkasen sijoituskatsaus ja Nordean mallisalkun esittely. Osanottajia 30 henkilöä.
• Jäsenilta 13.6. FIM Groupin vieraana hotelli Puijonsarven luentosalissa. Pääanalyytikko Vesa Engdahl kertoi loppuvuoden sijoitusnäkymistä. Osanottajiksi oli kutsuttu myös FIMin asiakkaita, osanottajia yhteensä 60 henkilöä.
• Jäsenilta 8.8. Kuopion klubilla. Toimitusjohtaja Heikki Hornborg esitteli Etteplan Oyj:n toimintaa ja samana päivänä julkaistun osavuosikatsauksen. Osanottajia 10 henkilöä.
• Jäsenilta 12.9. Tapiola Pankin vieraana. Aluejohtaja Juha Korhonen esitteli pankin toimintaa ja toimitusjohtaja Tom Liljeström kertoi sijoitusnäkymistä sekä esitteli Tapiolan mallisalkun. Osanottajia 35 henkilöä.
• Jäsenilta 26.9. Kuopion klubilla. Nordnet Pankin Taru Rantala kertoi pankin kaupankäyntisovelluksesta sekä esitteli Nordnetin mallisalkun sekä Kim Lindströmin Nordnetin ekspertti-salkun. Osanottajia 28 henkilöä.
• Sijoitusristeily Tallinnaan 6.-7.10. järjestettiin yhdessä Keski-Suomen Osakesäästäjien kanssa
• Pörssisäätiön pörssi-ilta 6.11. Microteknian auditoriossa, olimme kutsujana Pörssisäätiön ja Kuopion kauppakamarin kanssa yhdessä, noin 110 henkilöä
• Jäsenilta 22.11. eQ Pankki Oyj:n isännyydessä. Osanottajiksi oli kutsuttu myös eQ Pankin asiakkaita. Osanottajia yhteensä 80 henkilöä.
• Jäsenilta ja pikkujoulu 12.12. Kuopion klubilla. Hallituksemme jäsen Tomi Hyttinen kertoi sijoitustoiminnastaan. Tiernapojat esiintyivät ja laulettiin joululauluja sekä syötiin jouluateria. Osanottajia 28 henkilöä.

Jäsenistöä oli kutsuttu lisäksi eri pankkien ja pankkiiriliikkeiden järjestämiin tilaisuuksiin.

Tuki
Sijoitusmessuille ja –risteilyille osallistuneille annettiin tukea 25 €/henkilö.

Tiedottaminen
Lähetettiin kaksi jäsenkirjettä ja ilmoitettiin tilaisuuksista Taloussanomien perjantain numeroissa Osakesäästäjien sivulla. Maksettiin Savon Sanomiin ilmoitus ”Sijoita tulevaisuuteesi”-tilaisuudesta, Kuopion yliopisto postitti tilaisuuden kutsun, jonka kauppakamari monisti. Käytettiin myös Savon Sanomien sekä kaupunkilehtien ”Muistio”-palstaa joidenkin tilaisuuksien ilmoituksiin. Syyskokouksesta saatiin uutinen Savon Sanomiin. Jäsenkirjeiden postituksen hoiti ja maksoi Kuopion Osuuspankki ja Tapiola Pankki.

Keskusliitto sai vuoden lopulla jäsenten sähköpostiosoitteet järjestetyksi siten, että pääsimme kokeilemaan sähköisen uutiskirjeen lähettämistä. Yli puolet jäsenistä on antanut sähköisen osoitteensa ja jatkossa tämä antaa hyvän mahdollisuuden nopeaan tiedottamiseen. Yhdistyksestä ja sen tapahtumista on informaatiota osakeliitto.fi/paikallisyhdistykset sivuilla. Vuoden lopulla tuli mahdolliseksi, että yhdistys on voinut itse hoitaa tietojen päivityksen.

Talous
Yhdistyksen tulot ja menot pysyivät lähes tasapainossa. Maksuvalmius oli hyvä ja sijoitusvarallisuuden käypä arvo oli vuoden lopussa 47.567 €. Sijoitussalkkuun ostettiin lisää osakkeita Pohjois-Savossa toimivista yhtiöistä (Tulikivi, Etteplan, Tamfelt). Kirjanpidon hoidosta maksettiin palkkio. Vuonna 2008 tulot nousevat jäsenmäärän ja osinkotulojen kasvun vuoksi. Menoissa ei ole nähtävissä merkittävää kasvua. Talous pysyy vakaana.

Edustukset
Kunniapuheenjohtaja Ilpo Nykänen edusti yhdistystä OSKL:n liittohallituksessa vuoden loppuun asti ja hänen jäädessä pois tuli liittohallituksen varajäseneksi Tomi Hyttinen. Martti Hirvensalo on OSKL:n liittovaltuuston jäsen. Kari-Pekka Taipalinen on Kuopion kauppakamarin sijoitusvaliokunnan jäsen.

Martti Hirvensalo edusti yhdistystä ja keskusliittoa Atria Oyj:n ja Ponsse Oyj:n yhtiökokouksissa.

Toimihenkilöt

Hallitus:
Martti Hirvensalo, puheenjohtaja
Kari Kähkönen, varapuheenjohtaja, taloudenhoitaja
Heikki Törrö, sihteeri (erosi 13.12. muuton vuoksi)
Heikki Korhonen
Pentti Kuusela, erosi 15.1., tilalle valittiin kevätkokouksessa
Tomi Hyttinen
Riitta Litmanen
Mika Sikanen
Kari-Pekka Taipalinen
Pirjo Tirkkonen

Tilintarkastajat
Varsinaisina tilintarkastajina ovat toimineet Elsa Mylläri HTM ja Timo Karjalainen, varalla Raimo Airaksinen ja Juha Mylläri.

Kuopio 3.1.2007

Hallitus