Toimintakertomus 2010

Yleistä
Vuosi oli yhdistyksen 26. toimintavuosivuosi. Kausi oli jälleen vilkas sekä tapahtumien lukumäärän, että osanottajien määrän perusteella.
Jäsenistö
Yhdistyksessä oli 31.12. 2010 jäseniä yhteensä 331, joista varsinaisia jäseniä 309, puolivuotisjäseniä 7, perheenjäsen jäseniä 11 ja opiskelijajäseniä 4.
Jäsenmäärä kasvoi edellisestä vuodesta noin 10 %, mihin voidaan olla tyytyväisiä.
Kokoukset
Yleisiä kokouksia pidettiin sääntömääräiset kevät- ja syyskokous. Kevätkokous pidettiin 16.3. Technopolis Oyj:n vieraana. Kevätkokouksessa käsiteltiin sääntömääräisten asioiden lisäksi sääntöjen muutos siten, että säännöt sallisivat myös Osakesäästäjien Keskusliiton opiskelijajäsenyyden ja muutos, jonka mukaan yhdistyksellä on kahden (2) tilitarkastajan ja kahden (2) varatilintarkastajan sijasta yksi (1) tilintarkastaja ja yksi (1) varatilintarkastaja.  Syyskokous 14.10. oli Honeywell Oyj:n isännöimänä yhtiön Kuopion toimipisteessä. Kokouksessa käsiteltiin sääntöjen määräämät asiat. Kokouksen jälkeen jäsenille kerrottiin Honeywell –yhtiöiden toiminnasta ja esiteltiin Kuopion yksikköä. Hallitus kokoontui neljä kertaa.
Pörssiveikkaus
Vuoden 2010 pörssin yleisindeksin kehitystä koskevan veikkauksen voitti Arto Kärkkäinen ja hän sai palkinnoksi kirjan ”Löydä helmet – vältä kuplat”.
Muut tilaisuudet
·        21.1. Jäsenilta Sampo Pankissa. Meklari Pekka Keski-Ojakertoi näkemyksensä osakemarkkinoista ja esitteli Sampo Pankin mallisalkun.
·        18.2. Jäsenilta Hotelli Puijonsarven kabinetissa. Sofia-pankki kutsui yhdistyksen jäsenet kuulemaan Tutkimusjohtaja Kim Gorschelnik’n esittämää markkinakatsausta ja Pankinjohtaja Satu Norhomaan esitystä Sofia pankin palveluista sijoittajalle.
·         22.4. Jäsenilta FIM pankkiiriliikkeen vieraana Hotelli Puijonsarvessa. Tilaisuudessa Johtaja Jorma Kanttikoski ja Jussi Aamuvuorikertoivat FIM:n PS-Tilistä, mallisalkusta ja markkinoista.
·         11.5. Jäsenilta Tapiola Pankin vieraana Tapiolan uusissa tiloissa Kuopiossa. Ohjelmassa oli pääekonomisti Jari Järvisen esitys ja Jouni Seppäsen antamaa tietoa PS-tilin palveluista.
·         9.6. Jäsenilta Handelsbankenin vieraana Kuopion konttorissa. Aiheena markkinakatsaus (Päivi Vartiainen) ja Bull- ja Bear-sertifikaatit (Jyrki Iisalo).
·        17.6. Jäsenilta Liqvinet Oy:n vieraana Kuopiossa Hotelli Puijonsarvessa. Kevätkauden päättäneessä ohjelmassa Liqvinet Oy:n toimitusjohtaja Mika Liebkind kertoi Liqvinetin tehtävistä sekä suomalaisille sijoittajille tarjoamista on-line välityspalveluista teemalla ’Liqvinetin kautta turvallisesti maailman finanssimarkkinoille’.
·        31.8. Ristely Kallavedellä M/S Ukko laivalla. Sijoituskerho -spesiaalin jälkeinen yhdistyksen tarjoama risteily ”kallamerellä”, Osallistujia yli 50.
·         28.9. FIM Roadshow oli avoin jäsenille. Tilaisuus Kuopion Technopoliksella (Microkatu 1).
·         30.9. Jäsenilta Sampo Pankin vieraana (Puijonkatu, Kuopio). Ohjelmassa: Markkinakatsaus – yksityispankkiiri Vesapekka Kärnä, Pitkäaikaissäästäminen ja osakesijoittajan työkalut Sampo Pankissa – sijoituspäälliköt Pirjo Tirkkonen ja Jani Hakkarainen. Tilaisuuden avasi konttorin johtaja Jouni Pekkarinen.
·         11.11. Pörssi-ilta. Tilaisuus pidettiin Technopoliksen auditoriossa.
·        7.12. Jäsenilta Pohjola Pankin vieraana Kuopion konttorissa. Aiheena Verotuksen ajankohtaisia asioita.
Jäsenistöä oli kutsuttu lisäksi eri pankkien ja pankkiiriliikkeiden järjestämiin tilaisuuksiin.
Sijoituskerho kokoontui Puijonsarven tiloissa pl. marraskuun
tapahtuma Microteknialla sekä elokuun Sijoituskerhospeciaali, jolloin
Nordnet tarjosi tilat ja tarjoilun Scandicissa. Kaikkiaan sijoituskerho kokoontui Yhteensä 10 kertaa. Osallistujia tilaisuuksissa oli  8-50, keskimäärin 12.
Tuki
Sijoitusmessuille ja –risteilyille osallistuneille annettiin tukea 25 €/henkilö.
Tiedottaminen
Lähetettiin yksi jäsenkirje ja ilmoitettiin tilaisuuksista Kauppalehden joka toisen perjantain numeroissa Osakesäästäjien sivulla sekä jäsenlehti ”Viisas Rahan” sivuilla.   Viikko Savo jatkoi sijoittamista koskevan, kuukausittaisen juttusarjan julkaisemista. Vuoden aikana ilmestyi 10 kirjoittamaamme puolen sivun juttua. Jäsenkirjeen postituksen hoiti ja maksoi Sampo pankki.
Jäsenille lähetettiin sähköisiä uutiskirjeitä muistutuksena tilaisuuksista. Noin puolet jäsenistä on antanut sähköpostiosoitteensa ja tämä antaa hyvän mahdollisuuden nopeaan tiedottamiseen. Yhdistyksestä ja sen tapahtumista on informaatiota osakeliitto.fi/paikallisyhdistykset sivuilla. Varapuheenjohtaja on hoitanut tietojen päivityksen.
Talous
Yhdistyksen tulot ja menot pysyivät tasapainossa. Sijoitussalkussa olleistaTamfelt Oyj:n osakkeista luovuttiin lunastuksen kautta. Kirjanpidon hoidosta maksettiin palkkio. Vuonna 2011 tulot pysynevät ennallaan. Menoissa ei ole nähtävissä merkittävää kasvua. Talous pysyy vakaana.
Edustukset
OSKL:n liittohallituksen varajäsenenä toimi Tomi Hyttinen. Mervi Niskanen on OSKL:n liittovaltuuston jäsen..
Toimihenkilöt
Hallitus
Mervi Niskanen, puheenjohtaja
Jouni Sirviö, varapuheenjohtaja
Tomi Hyttinen,
Petteri Koponen, sijoituskerhon pj.
Kari Kähkönen, taloudenhoitaja
Tommi Lindbom
Jouni Seppänen
Mika Sikanen
Ville Tenkanen, sihteeri (erosi keväällä 2010)
Päivi Vartiainen, sihteeri (valittiin kevätkokouksessa 2010)
Tilintarkastajat
Varsinaisina tilintarkastajina ovat toimineet Elsa Mylläri HTM ja Timo Karjalainen, varalla Raimo Airaksinen ja Juha Mylläri.
Kuopio 28.1.2011
Hallitus